În România există o singură comună în care rata șomajului este zero. În localitatea respectivă intră milioane de euro anual, iar primarul susține că nimeni nu duce grija zilei de mâine.
În localitatea respectivă, tinerii încep să lucreze odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, iar locurile de muncă sunt asigurate, motiv pentru care comuna este singura din România unde se înregistrează șomaj zero.
Mai exact, este vorba despre comuna Izbiceni, din județul Olt, unde toți oamenii sunt angajați în producția agricolă și unde agricultura este foarte dezvoltată, generând venituri de milioane de euro pe an. Aproximativ 1.500 de familii din această localitate au sere sau solarii cu legume și toți tinerii care împlinesc 18 ani și doresc să muncească au locuri de muncă asigurate.
Agricultura este foarte bogată și se face la scară largă, iar primarul susține că nimeni din Izbiceni nu duce grija zilei de mâine.
„În raport cu alte localități, noi menținem populația tânără în localitate, pentru că aici au locul de muncă asigurat, iar locul de muncă este chiar la ei acasă.
Dacă muncești și ești serios nu mori de foame. În Izbiceni nu se moare de foame. În Izbiceni, șomajul este zero, chiar dacă nu avem zonă industrială.
Oamenii sunt angajați la ei acasă. Și sunt angajați într-o muncă serioasă, cu câștiguri serioase”, a declarat primarul Marian Gulie, potrivit Agrointel.ro.
CITEȘTE ȘI: Satul din România care este unic în lume. Turiști de pe întreg mapamondul vin să-l viziteze
Primarul din Izbiceni, Marian Gulie, se mândrește cu această reușită, spunând că populația din localitate este tânără și nu are motive să plece în afara țării, deoarece există întotdeauna oportunități de muncă. Chiar dacă această comună nu este o zonă industrială, în fiecare an circa 4 milioane de euro intră în comună din subvenții și ajutoare de stat.
„Avem o bucurie privind acel ajutor de minimis, pe cultură protejată, de 3.000 euro și în fiecare an am avut peste 1.000 de solicitări de finanțări.
În acest fel, în comuna Izbiceni intră, de regulă, minim 3 milioane de euro, la care se mai adaugă și alte plăți cu privire la legumicultură sau cultura mare. Deci, anual, aproximativ 4 milioane de euro intră în comună”, a mai declarat primarul.
VEZI ȘI: Se dau case gratis, de la primărie! Localitatea unde nu e nevoie să scoţi niciun ban din buzunar